srijeda

Čokoladna baklava

Sastojci
1 kgr tanke kore za baklavu
900 gr. cokolada
okolu 500 gr. orahe
625 gr. margarina
serbet
1 kgr. secer
800 ml. voda
glazura
300 gr. cokolada
9 kasika ulja
3 kasika vode

Priprema
1.
900 gr. cokalada se topi sa 500 gr. margarin na tihoj vatri.
2.
Stavlja ju se dve kore na namasteni pleh. Nakon toga maze se sa cokoladom. Nakon toga produzuje se sa redenjem kora tako da svaka kora se maze sa cokoladom a na svakoj drugoj stavlja ju se orahe. Na vrhu opet se stavljaju dve kore bez icega megju nih.
3.
Secese na kvadrate sa velicinom po zelji.
4.
Topi se 125 gr. margarina na tihoj vatri i sa njim se polivaju redene kore.

5.
Pecese na 200 stepena okolu 30 minuta, nakon toga na 150 stepenena jos okolu 20 minuta.
Vruca pari se sa vreo serbet sacinen od 1 kgr. secera i 800 ml. vode.
Nakon toga ostavlja se da prenoci.
6.
Drigi dan radi se glazura sa 300gr. cokolada, 9 kasike ulja i 3 kasike vode. Sa ovom glazurom poleva se baklava.

Nema komentara:

Objavi komentar