četvrtak

Danasnji doručak

Potrebno je:Potrebno je:
800 ml jogurta
250 g majoneza sa ukusom slaninice
80 g kukuruza šećerca
50 g želatina
2 dl mlake vode
po ukusu soli
prstohvat origana
200 g pileća salama sa povrćem
l
Priprema

1
Kukuruz šećerac staviti da se kuva po uputstvu sa kesice. Želatin preliti sa 2 dl tople vode i ostaviti da nabubri. U odgovarajućoj posudi staviti jogurt i majonez sa ukusom slaninice. Staviti na laganoj vatri da se zagreva, posoliti po ukusu i staviti origano. Pileću salamu sa povrćem iseckati na željene kockice i ubaciti da se zagreva zajedno sa jogurtom i majonezom. Dodati rastopljeni želatin i kukuruz šećerac. Mešati sve zajedno dok se želatin ne rastopi. Masa ne treba da provri.
2
Okrugli kalup obložiti celofanom. Preko celofana staviti tanke šnite salame pa isipati pola smese. Papriku iseći na kolutove i poređati.
3
Preko paprike isipati preostalu smesu. Ostaviti u frižideru da se stegne i dobro rashladiti, najmanje 3 sata. Prebaciti šarlotu na tanjir za posluživanje, skinuti foliju.
4
Dekorisati kolutima paprike, zrnom korijandera, maslinama i listićima nane po želji i uživati  Prijatno.
Za dekoraciju:
1 sveža paprika
nekoliko maslina
nekoliko zrna korijandera
listići nane2

Nema komentara:

Objavi komentar