srijeda

Junetina u sosu

Sastojci
800g junećeg buta ili junećih šnicela od buta
1.5dcl maslinvg ulja
3 crvena luka srednje velićine
0,5dcl crnog vina
2 režnja bijelog luka
1 žlica vegete
oraščić, klinčić, sol, papar, patrusimul,bijeli luk
1

Priprema
1.
Isjecite crveni luk sasvim sitno (ja stavim u rezalicu za luk), ulijte maslinovo ulje u posudu (bilo bi dobro da bude šira a plića). Prodinstajste crveni luk dok ne omekša, dodajte šnicele (ako vam je meso u komadu narežite ga da pola prsta debele šnicele) i dinstajte ih u poklopljenoj posudi 10 min. Nakon toga dodajte : žlicu vegete , oraščić ,papar , petrusimul , zgnjećeni bijeli luk, klinčić ( 4 kom stavim na drvenu dasku poviše salvetu i usitnim ga batom za meso tako da mi nije u komadu). Promješajte i ostavite da se dinsta još sa začinima 20min. (poklopite posudu).
2.
Probajte okus, dodajte sol po želji.Sada dodajte vino i pustite da alkohol ispari nekih 5 min
  1. (ne poklapajte posudu). Nakon 5 min razmutite koncentrat rajčice u čaši vode (ili više) ,ulijte u posudu tako da prekrijete meso. Ovako ostavite da kuha na sasvim lagano i poklopljeno punih 2h.
  2. 3.
    Kada je kuhano uzmite štapni mikser i odmaknite malo meso u stranu te izmiksajte umak.Ako volite komadiće crvenog luka u umaku i ne trebate. Ovako
    zgusnuti umak prokuhajte još 5 min.

Nema komentara:

Objavi komentar