Sastojci
1 kg krompira
1 kašika Vegete
kašičica mljevene crvene slatke paprike
5 kašika maslinova ulja
70 g susama
Krompir ogulite, operite i bez da ga posušujete,prepolovite ga ili ako je krupniji prerežite na četiri dijela.
Pospite ga Vegetom i dobro promiješajte.
Posebno u posudici pomiješajte maslinovo ulje i crvenu papriku da nema grudica, prelijte preko krompira i opet dobro promiješajte da sav krompir bude prekriven smjesom ulja i paprike.
Posipajte susamom, opet sve izmiješajte i sipajte u pleh za pečenje, poravnajte krompire i po njemu rasporedite maslac izrezan na tanke listiće.
Stavite peći u rernu prethodno zagrijanu na 190C i pecite oko 35-40 min, zavisno od veličine krompira, dok krumpir ne dobije finu reš koricu.
Pečeni krompir izvadite na papir za upijanje viška masnoće.
Nema komentara:
Objavi komentar