utorak

grah sa kobasicom

SASTOJCI
30 dag graha
1 mrkva
1 veća glavica luka
1 žlica sjeckanog peršina
malo korijena peršina
2 žlice ulja
½ žličice slatke crvene paprike
1 žlica paradajza za kuhanje
sol, papar
10 dag pancete
1 režanj češnjaka


Priprema: Dan ranije navečer namočite grah.
Prije kuhanja odlijte vodu u kojoj se grah namakao.
Sitno nasjeckajte luk i pancetu i pirjajte na ulju dok luk ne dobije staklasti odsjaj, a zatim dodajte crvenu papriku, paradajz za kuhanje i sitno sjeckani češnjak, promiješajte i dodajte grah. Sve skupa zalijte s vodom tako da sve bude pokriveno. Mrkvu i korijen peršina isjeckajte na kockice ili kolutiće i dodajte grahu. Posolite i popaprite i ostavite da se kuha oko sat i pol.
Ako želite masniji grah (varivo) onda kobasice kuhajte u njemu, 15 – 20 minuta (ovisi o kobasicama), a prethodno ih prepecite na tavi s malo ulja, toliko da dobiju koricu.
Ako želite gušće varivo, napravite svjetlu zapršku, a pred sam kraj ubacite sitno sjeckani peršin.
obasice

Nema komentara:

Objavi komentar