utorak

Sočna bečka šnicla


Sastojci:

malo soli
3 kašike prezli
200 gmalih krompira
1 kom jajeta
kašika brašna
1 kom telećih šnicli 
malo bibera
parče limuna


Priprema:

Oljuštite krompire i kuvajte ih u slanoj vodi oko 20 minuta. Meso properite i osušite.
U međuvremenu, zagrejte mast u tiganju
Umutite jaje u posebnoj činiji, posolite ga i pobiberite.
Meso uvaljajte u brašno, zatim, u jaje pa u prezle.
Šnicle malo pritisnuti između dlanova kako bi se sastojci dobro sjedinili.
Položite meso u tiganj i s vremena na vreme ga prelivajte vrelim uljem.
Nakon prženja šniclu ostavite na salveti da upije višak masti.

Posluženje


Bečku šniclu poslužite toplu, a kao prilog koristite pripremljene krompiriće. 

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar