Sastojci 4 osobe
1/2 kg. gljiva (miješanih ili samo šampinjona, vrganja, bukovača)
1 kom. veće kapule
2 šalice riže
1 kocka za goveđu juhu
1 žlica vegete
koliko treba bijelog i crnog papra
koliko treba sjeckanog peršina
nekoliko kockica dimljene slanine
1,5 dl. vrhnja za kuhanje
1 grimen masla
1.
Gljive očistiti i sa peteljkama ih propirjati sa već zažućenom kapulom i pancetom na maslu. Začiniti vegetim.
2.
Kada puste vodu, dodati opranu rižu i zaliti sa još vode, dodati kocku za juhu, papar i peršin. Kad je riža skuhana “al dente” i upila svu vodu, dodati vrhnje za kuhanje i kad proključa maknuti s vatre i ostaviti da upije. Posuti parmezanom i papati!
Posluživanje
Najbolje služiti uz zelenu salatu ili rajčice.
Nema komentara:
Objavi komentar