utorak

Piletina u umaku od šampinjona


Sastojci 

1 manja limenka ananasa (cca 400 grama)
1 deci kečapa (baš kečapa :)
2 žlice octa
1 iscijeđeni limun
oko 2 deci mlake vode
2 velike žlice gustina
4 velike žlice smeđeg šećera
na vrh noža mljevenog đumbira (opcionalno)
na vrh noža češnjaka u prahu (opcionalno)
Piletina
500-600 grama pilećeg filea
soli
Smjesa za pohanje
120 grama brašna
par prstohvata soli
1/2 praška za pecivo
2 male žlice gustina
1 jaje
oko 1 i pol deci vode

Priprema
1.
Slatko-kiseli umak
U lonac staviti sok od ananasa iz limenke (komadiće ćemo dodati pri kraju). U mlakoj vodi razmutiti gustin pa dodati u lonac. Dodati sve ostale sastojke za umak, zavrijeti te kuhati na laganoj vatri miješajući dok se umak ne ugusti (10-ak minuta). Pred kraj dodati ananas i još par minuta kuhati.
2.
Pohana piletina
Izmiješati sastojke za smjesu za pohanje da bude kao za palačinke, ali guuusto. Piletinu narezati na trakice (posoliti netom prije prženja). Staviti ulje u dublju posudu i zagrijati. Komadiće piletine umakati u smjesu i stavljati u vrelo ulje (neka plivaju sto više). Narezani komadići piletina svi se mogu dodati u posudu s tijestom pa promiješati i onda vaditi prije stavljanja u ulje (ne mora se jedan po jedan komadić umakati). Pržiti do zlatne boje.
3.
Poslužiti uz rižu.

Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar