srijeda

Piletina u sosu od rajčica

Za sos
1/2 glavice narendanog ili jako sitno isecenog luka
2 kasike ekstra devicanskog maslinovog ulja
2-3 cena propasiranog belog luka
1 kozerva od 800 gr sitno iseckanog paradajza
1 kasicica suvog oregana
1 kasika vegete Natur
1 kasicica secera
Piletina
4 komada pilecih grudi, bez kostiju
50 gr hlebnih mrvica
100 gr rendanog parmezana
60 ml ekstra devicanskog maslinovog ulja
8 listova svezeg bosiljka
120 gr mozzarella ili edam sira
2 jajeta

Priprema
1.
U osrednjoj serpici sipati ulje pa narendati pola glavice crnog luka ili iseci najsitnije sto mozete.
2.
Zagrejati na osrednjoj temperaturi pa prziti luk 2-3 minute, pa dodati propasirani beli luk.
3.
Prziti jos minut dva, pa dodati paradajz, oregano, vegetu i secer.
4.
Prziti oko 12 minuta, povremeno promesati.
5.
Dok se sos kuva mi mozemo pripremiti piletinu.
6.
Oprati je, osusiti sa kuhinjskim papirom, pa je stavitu izmedju providne folije i kuihinjskim tuckom je “rastanjiti” oko 1cm debljine.
7.
Posoliti piletinu.
8.
Sada su nam potrebne dve zdele,
9.
U jednoj zdeli umutiti jaja a u drugoj staviti hlebne mrvice sa 50 gr parmezana i dobro izmesati.
10.
U tiganju zagrejati ulje, pa komade piletine prvo staviti u jaja pa onda u hlebne mrvice i u vrello ulje, prziti oko 3-4 po strani.
11.
U vatrostalnu ciniju staviti 3/4 sosa od paradajza, preko staviti isprzenu piletinu, pa preko piletine, na svako parce mesa, staviti ostatak sosa.
12.
Iseci na krupnije komade listove bosiljka, pa ih razbacati preko sosa i piletine.
13.
Sir narendati ili iseci na tanke snite pa staviti svuda preko sosa i piletine.
14.
Posuti ostatkom parmezana pa peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 do 25 minuta.
15.
Posluziti sa skuvanim spagetama ili kao sendvic u nekoj velikoj kifli ili bagetu.
Bon Appetit!!!

Nema komentara:

Objavi komentar