
6 jaja
10 dkg šećera
1 vanilin šećer burbon
20 dkg brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice nutelle
KREMA:
1/2 l biljnog slatkog vrhnja
7 žlica nutelle
PRELJEV:
2 dcl vode
Priprema
1.
Odvojimo žumanjke i bjelanjke.
Žumanjke istučemo pjenasto sa polovinom šećera i vanilin šećera.
U drugoj posudi istučemo čvrsti snijeg od bjelanjaka, u koji dodamo nakon što je dobro istučen snijeg, ostatak šećera i dobro izmješamo zajedno.
U žumanjke dodamo Nutellu, zatim jednu trećinu snijega i postepeno dodajemo brašno izmješano sa praškom za pecivo.
Na kraju polako dodajemo preostali snijeg i izmješamo lopaticom da ostane prozračno.
Izlijemo u duboki kalup, obložen pek papirom i pečemo oko pola sata na 180 stupnjeva.
Zagrijemo vodu i šećer, prokuhamo i ohladimo.
Dobro istučemo vrhnje u šlag i dodamo nutellu.
Kada se biskvit ohladi prerežemo ga na tri dijela.
Hladnim šećernim zaljevom navlažimo koru i naizmjenično filamo pripremljenom kremom.5 žlica šećera
Nema komentara:
Objavi komentar