nedjelja

Piletina marinirana s Medom i Limunom


Piletina marinirana na ovaj način savršena je za roštilj, ali možete je pripremiti i na gril tiganju, upotpuniti krompirom, pečenim pečurkama i povrćem i tako kod kuće napraviti pravu “roštilj atmosferu”.


Potrebno je:

– 3 velike kašike sveže isceđenog soka od limuna
– 3 velike kašike meda
– 3 čena belog luka – fino naseckanog
– 1 čajna kašika origana
– 1 čajna kašika kumina (indijski kim)
– 120 ml maslinovog ulja
– So i biber – po želji
– Meso – Ova količina marinade idealna je za 60 grama piletine. Možete koristiti batke ili plieća prsa

Postupak:
Da bismo izbegli komplikovanje i nepotrebno pranje hrpe suđa, marinadu pravite u plastićnoj kesici.
Ubacite sve potrebne sastojke za marinadu i dobro promiješajte, a zatim dodajte meso i potrudite se da se sve dobro pomieša (pažljivo, ne želite da kesica pukne).
Zatvorenu kesicu s mesom u marinadi ostavite u frižideru na najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim počnite s pečenjem.

Nema komentara:

Objavi komentar